Kookworkshop: Kitchardi & Reinigingsthee, een goede start van de lente

Het voorjaar is bij uitstek de periode om lichaam en geest te reinigen. Volgens de Ayurveda betekent vasten ‘onthouden’ in bredere zin. Je neemt een tijdje bewust geen voedingsstoffen tot je die je spijsvertering energie kosten. In tegenstelling tot veel vastenkuren hoef je geen hongergevoel te hebben, maar eet je alleen dat wat je lichaam hernieuwde energie geeft.

Vanuit de Ayurvedische keuken is kitchardi hèt gerecht dat hiervoor ingezet kan worden. Het aardige is dat dit gerecht ook geschikt is voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie. Je leert tevens een bijpassende reinigingsthee te maken. Kruiden en specerijen hebben een belangrijk aandeel.

Na een korte inleiding gaan we meteen de keuken in. Je krijgt advies  hoe je het gerecht en de thee zodanig kunt variëren, dat het jouw specifieke constitutie ten goede komt. Iedereen is uniek, met een unieke spijsvertering. Waar mogelijk worden er uitsluitend pure, biologische producten van het seizoen gebruikt. Na het bereiden van de kitchardi genieten we hier uiteraard van als warme lunch.

Deze workshop is los te volgen of kan gevolgd worden als voorbereiding op een 5-daagse kuur, die wordt begeleid door Laura Akkerman van LayurPraktijk.

Voor wie: iedereen die nieuwsgierig is naar de Ayurvedische keuken en wat voeding en meer specifiek specerijen en kruiden voor je kunnen betekenen.

Wanneer:
ma t/za op afspraak
Tijd:
10:00-13:00 uur
Investering
€ 79,= per persoon
Maximum aantal deelnemers:
7
Locatie:
Kruidentuin 14, Houten

 

Klik hier om aan te melden*

(*uiterlijk een week voor aanvang)

Het Kruidenpalet – welkom@hetkruidenpalet.nl – (06) 248 06 487