Over mij

Annette van der Swaluw
Annette van der Swaluw

♦ Over mij: Annette van der Swaluw ♦

Dé expert van de Tibetaans Ayurvedische voeding en leefstijl? Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waar die expertise vandaan komt, want een Tibetaans of Indiaas gezicht zie je niet op de foto terug.

Als je een keer wat meer tijd hebt, kun je hier lezen wie ik ben.

Twintig jaar Tibetaanse meditatie en yoga – met als één van de hoogtepunten een 8-weekse stilteretraite bij Alan Wallace (leerling van de Dalai Lama) en meer dan vijfentwintig jaar kookervaring waarvan de helft volgens de Ayurvedische principes wordt nog altijd verdiept door opleidingen en zelfstudie.

Inmiddels heb ik meer dan 21.700 monden gevoed vanaf het moment dat ik op kamers ging, voor woongroepen en retraites ging koken, als traiteur en tijdens workshops.

Met de ontdekking van de oneindige reikwijdte van de vegetarische wereldkeuken is mijn belangstelling voor het gebruik van kruiden en specerijen aangewakkerd. Enorme variaties van kruidenmelanges die je – door hun aroma’s – meevoeren naar de landen waar ze vandaan komen.

Mijn eerste liefde voor de wereldkeuken is ontstaan door de inspirerende kookboeken van ‘World Food Café’. Prachtig hoe de samenstellers de beste vegetarische recepten wereldwijd mee hebben genomen, doorgegeven en hun boeken hebben gelardeerd met heel sfeervolle èn uitnodigende reisverhalen en foto’s.

Door mijn kennismaking met Ayurveda is bovendien mijn interesse gewekt voor de specifieke eigenschappen en energetische werking van de specerijen en kruiden, oftewel ‘The Yoga of Herbs‘.

Begin 2015 heeft Hanne van Jaarsveld, Ayurvedisch therapeut bij Ayurveda Pure, mij gevraagd om een lijn samen te stellen van Ayurvedische kruidenmengsels voor haar cliënten. Binnen de Ayurveda staat een goede gezondheid ongeveer gelijk aan een goede spijsvertering. Kruiden en specerijen kunnen daar een grote bijdrage aan leveren. Zij kwam er in haar praktijk achter dat de ingrediëntenlijst, met alle verschillende kruiden en specerijen mensen ervan weerhoudt, ze toe te passen in de keuken. Dat mag niet de drempel zijn: niet alleen vanwege de geraffineerde, fijne smaak die ze toevoegen, maar ook vanwege de positieve eigenschappen ervan.

Ik hoop dat deze site, de lezingen en workshops, je inspireert om verschillende Churna´s, masala’s en andere kruidenmixen te gaan gebruiken. Dat je de positieve effecten ervan zelf gaat ervaren!

En vooral dat je er net zo van geniet als ik!

Annette van der Swaluw
(op LinkedIn)

♦ annettevanderswaluw@hetkruidenpalet.nl – (06) 248 06 487 ♦